Tänään tuli tehtyä kotitekoisia hampurilaisia pitkästä aikaa! Prosessi alkoi lihan marinadin valmistamisesta: 2 sipulia, valkosipulin kynsi, 4 tomaattia, 2rkl öljyä (Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää tomaatit ja keitä 5 min). Lisää lopuksi joukkoon: 1dl ketsuppia, 2rkl fariinisoketria, 2rkl sinappia, 1tl tabascoa, 1,5 dl Colaa, 1tl suolaa ja 2 rkl HP - kastiketta (keitä 20 min)
Sitten tehtiin leipä itse. (Täysjyvä - kaurasämpylä)
25g hiivaa, 2,5 dl kädenlämpöistä vettä (sekoita keskenään). Lisää 2tl hunajaa, 1tl suolaa, 1dl kaurahiutaleita ja 6dl:stä vehnäjauhoja suurin osa. (vaivaa 10 min). Lisää loput jauhot ja anna kohota 30 min. Muovaa taikinasta palloja ja pistä pellille kohoamaan 30 min. Paista 200 asteisessa uunissa 20 min.
Hampurilainen täytettiin mehevällä possun kyljellä. Ensin lihaa keitettiin suolavedessä 30 min. Annetaan jäähtyä hieman ja marinoidaan omalla marinadilla ja viedään grilliin paistumaan, että liha saa rapena pinnan. Lopuksi liha suikaloidaan pieniksi paloiksi ja sekoitetaan ylijäämämarinadin joukkoon.
Sitten vaan täyttämään hampurilaiset mielen mukaan. Lihan lisäksi meillä oli juustoksi valittu kipparin savujuustoa plus perus aineita: salaatti, punasipulia, kurkkua ja tomaattia.
Teki kyllä hyvää pitkästä aikaa! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti