maanantai 3. kesäkuuta 2013

Sienipiiraset

1 pkt ruis - perunataikinaa

Täyte

1 1/2 l   suppilovahveroita
1            sipuli
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl        ranskankermaa tai smetanaa
1/2 dl     persiljansilppua
1 dl        parmesanraastetta
suolaa, rouhittua mustapippuria

Munakerma

2 dl        ruokakermaa
2            munaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Pinnalle

2 dl       parmesanraastetta



1. Sulata taikina. Voitele muffinipelti tai pienet annosvuoat.

2. Silppua puhtaat sienet ja kuorittu sipuli. Kuullota pannulla, kunnes sienistä on neste haihtunut. Lisää pannulle silputut aurinkokuivatut tomaatit, ranskankerma, persilja, juustoraaste ja mausteet. Hauduta 10 min. Jäähdytä hetki.

3. Leikkaa taikinasta pieniä paloja. Painele palat muffinipellin koloihin, pohjalle ja yläreunaan asti. Lusikoi kolo täyteen täytettä. Sekoita munakerman aineet ja kaada piiraille. Ripottele pinnalle parmesanraastetta.

4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 10 min. Nosta pelti keskitasolle ja jatka paistamista noin 10 min. Jäähdytä hetki ja irrota piirakat varovasti vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti