maanantai 8. heinäkuuta 2013

Lasinuudelisalaatti mangon ja seesamilohen kanssa


Aineet:                                                                             Kastike:
150 g lasinuudeleita                                                      1 punainen chilipalko
1 mango                                                                           2 rkl limettimehua
150g sokeriherneitä                                                       2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
4 salaattisipulia                                                              1 rkl rypsiöljyä
1/2 dl hienonnettua korianteria                                    1 tl seesamiöljyä
600g lohifileetä                                                               1 tl raakasokeria (esim. ruokokidesokeri)
voita paistamiseen                                                         1 puristettu valkosipulinkynsi
suolahiutaleita
seesaminsiemeniä

1. Aloita kastikkeesta. Halkaise chilipalko, raaputa siemenet pois ja hienonna chili pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Salaatti. Kiehauta miedosti suolattu vesi kattilassa. Ota pois liedeltä ja laita nuudelit joukkoon. Laita kansi päälle ja anna vetäytyä noin 3 min.  (Katso nuudelipakkauksen ohjeita). Valuta siivilästä ja huuhdo kylmällä vedellä. Leikkaa nuudelit pienehköiksi paloiksi.
3. Kuutio mango ja suikaloi sokeriherneet ja sipuli. Sekoita nuudelit, mango, sokeriherneet, sipuli, korianteri ja kastike.
4. Leikkaa lohi kuutioiksi. Paista ne nopeasti voissa paistinpannussa. Mausta suolalla ja sekoita seesaminsiemenet joukkoon. Ripottele lohikuutiot salaatin päälle.

Oli aika herkkua varsinkin kun itse olen suuri fani aasialaisen ruokaan niin tästät kyllä löytyy vivahteita paljon! Hyvin ruokaisa, mutta raikas salaatti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti