maanantai 3. kesäkuuta 2013

Tuulihatut ja saaristolaisleipä



Tuulihattuihin laitettiin sinihomejuustotäyte, mutta sen reseptiä en löytänyt. Tuulihattujen ohje napattiin valion sivuilta :)

Saaristolaisleivän päälle oli tarkoitus laittaa lohimoussea:

200g graavisuolattua lohta
200g kylmäsavustettua kirjolohta
2 sipulia
2 dl kuohukermaa
1 tlk rahkaa
1 tlk kermaviiliä
1 rkl sokeria
1 tl sitruunapippuria
1/4 tl valkopippuria
1/2 - 1 dl silputtua tilliä
3/4 tl suolaa
(n. 8 annosta)

1. Pilko lohet pieniksi kuutioiksi. Jätä muutama viipale koristeeksi. Silppua sipulit hyvin hienoiksi. Vatkaa kuohukerma löysähköksi vaahdoksi.

2. Lisää rahkan joukkoon kermaviili, lohikuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Sekoita ainekset keskenään. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen, ettei mousse latistu.

3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti ennen tarjoamista.

Huom! Mausteet eivät välttämät maistu heti yhtä voimakkaasti kuin tunnin jälkeen joten lisää varovasti mausteita, jos tuntuu liian mauttomalta, koska siinä on riski, että moussesta tulee liian suolaista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti