lauantai 15. kesäkuuta 2013

Valkosuklaa - raparperi cupcake

Aineet
200 g raparperia
100g valkosuklaata
100g meijerivoita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1 dl kevytmaitoa
Koristelu
1 tlk vispikermaa
1 tl vaniliinisokeria
valkosuklaata rouhittuna, strösseleitä tai syötäviä kukkia

1. Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä.
2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt voi.
3.Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Vältä liiallista sekoittamista! Lisää joukkoon myös maito, rouhittu valkosuklaa ja raparperi
4. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista ne 200 asteisessa uunissa n. 20 min ja anna jäähtyä ennen koristelua

Muffinssit oli kiva piristyt jatkuneelle sadepäivälle. Vaniljainen maku toi ihanaa lämpöä mieleen ja voitti ulkona olevan koleuden. Meillä oli tyttöjen ilta perjantaina ja vein muffinseja sinne ja kaikki meni. Lisäksi niitä jäi äidille, isälle ja poikaystävälle. Muffinseja tuli yhteensä 25. Tein melko pienen kokoisia niistä, joten pystyy syömään enemmän kerrallaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti