tiistai 4. kesäkuuta 2013

Haukimureke

Kuvamateriaalia ei valitettavasti löydy, koska en ehtinyt siinä työn vilskeessä ottamaan enää murekkeesta kuvaa, mutta onneksi ehdin maistamaan, koska se oli herkullista! ;)

Resepti kuitenkin löytyy:

500 g haukea
0,5 dl valkoviiniä
0,5 tl sahramia
3 valkuaista
5 dl kuohukermaa
ripaus cayennepippuria (VAROVASTI!)
vastajauhettua valkopippuria
suolaa

1. Kiehauta valkoviini ja sahrami. Jäähdytä

2. Jauha kala monitoimikoneessa hienoksi. Lisää suola ja jäähtynyt valkoviini - sahramiliemi. Lisää kerma ja valkuaiset vuorotellen.

3. Mausta cayennepippurilla ja valkopippurilla. 

4. Pane massa vuokaan ja kypsennä vesihauteessa 170 asteisessa uunissa noin 50 min.

Kalana voi käyttää myös lohta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti