perjantai 31. toukokuuta 2013

Yo - valmisteluja

Aamulla heräsin klo. 8.00 ja ajattelin kun aurinko paistaa ja ulkona oli niin kaunis ilma, että tekisin kauniin aamupalan ;) Kuka väittää, että hifistely on turhaa? Se tosiaan on suuri muoti - ilmiö nyt että ruuan ulkonäkö meinaa mennä kaiken edelle, mutta kun sain kauniin aamupalan naaman eteeni, hymyilytti ja aamu käynnistyi mukavasti. Voiko valittaa, kun kuuntelee Frank Sinatraa ja Nina Simonea aamulla ja nautiskelee kaunista aamupalaa, kauniina ilmana? Tosiaan tässä on purkki maitorahkaa, mustikkakeittoa ja mansikka koristeena. Ihanaa herkkua ;)

Nougat

1 1/2 dl sokeria
125 g manteleita 

Kuumenna sokeri ja mantelit hitaasti paksupohjaisessa paistinpannussa. Kun sokeri sulaa, lisää lämpöä ja keitä kunnes sokeri karamellisoituu ja keitä kunnes sokeri karamellisoituu ja mantelit halkeilevat. Ravistele pannua niin, että mantelit peittyvät kauttaaltaan sokerilla. Kaada seos voidellulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Paloittele ja
murskaa hienoksi jauheeksi sauvasekoittimella.

Nougat - torttu

Marenkilevyt
5 valkuaista
3 dl sokeria
150 g jauhettuja manteleita

Suklaatäyte
125 g voita
250 g tomusokeria
100 g tummaa suklaata
jauhettua nougata

Pinnalle
60 g sulatettua suklaata

Piirrä leivinpaperin nurjalle puolelle viisi 20 cm:n kokoista ympyrää. Sivele ympyrät voisulalla ja ripottele päälle hiukan jauhoja. 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri edelleen vatkaten. Lisää jauhetut mantelit. Levitä taikina ympyröihin tasaiseksi kerrokseksi ja paista 185 asteessa 15 - 20 min. Anna pohjien jäähtyä ja irrota leivinpaperista. 

Vaahdota voi ja puolet sokerista, liää 1 rkl vettä ja loput sokerista. Jatka vatkaamista 
hetken aikaa. Lisää sulatettu suklaa ja 

                                                                                    puolet nougat jauhelmasta

Kokoa torttu tarjoiluvadille. Levitä täyte kerrosten väliin. Levitä sulatettu suklaa kakun pinnalle ja ripottele loput mantelijauheet päälle.

Raparperi - mantelikakku (Gluteeniton)






































Uunimunakas

Tänään oli kyllä hyvin ruuanlaitto / leipomistäytteinen päivä! Menin klo. 09.00 aamulla tuohon naapureille auttamaan ruokien esivalmisteluissa, huomisia yo - juhlia varten. Vaikka ääni ei pienen flunssan takia kulkenut, oli työteho 100%, eikä työt loppuneet missään vaiheessa kesken. Siellä meitä oli keittiössä hääräämässä aluksi kolme, mutta saatiin sitten lisää apulaisia paikalle, ettei ihan puhki itseämme kuluta. Tauoilla sitten ensin otimme hieman aurinko pihalla ja söimme mansikoita ja rahkaa. Sitten jatkoimme töitä ja toisella tauolla minä ja pieni keittiöapurini Taimi teimme kaksi uuni munakasta 8:lle hengelle tuli aika makoisaa! Uunimunakas on siinä kiva ruoka tehdä koska joukkoon voi oikeastaan heittää ihan mitä vain ja hyvä tapa päästä jämistä eroon ja on kevyempää kuin pizza ;)

Tämä uunimunakas sisältää:
Pekonia, herkkusieniä, kevätsipulia, serranokinkkua, oliiveja, pippuria, suolaa ja pinnalla tomaattia ja tuoretta rucolaa. Paistoon meni noin 30 min.

Ja tämän päivän saldoksi kerääntyi:
10 kpl kakkuja
3 pellillistä grillivihanneksia
Pieniä sienipiirakoita, määrää en kyllä muista mutta ihan kiitettävästi
Lusikkaleipien hilloke
Nakkikääröjä
5 nippua parsaa kuorittiin
kattilallinen perunoita keitettiin ja kuorittiin
mahtoiko siinä olla kaikki?

Olin sitten naapureitten luona kokkaamassa 12h, kunnes mut passitettiin kotiin nukkumaan, vaikka töitä olikin vielä jäljellä. Nooh, mutta huomenna aamulla klo. 08.00 ilmestyn uudestaan paikalle ja otan kameran mukaan, että lopputulokset tulevat sitten tänne näkyville. Odottakaapa vain, sieltä tulee vaikka mitä herkkuja! ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti