Olin äidin ja isoäidin kanssa ravintola Niskassa, joka sijaitsee ihan aurajoen rannassa. Ravintolan omistaa Strömsöstä tuttu kokki Michael Björklund ja siksi paikka on tyyliltään Ahvenanmaalainen. Sisätilat olivat hyvin mukavat ja merelelliset. Lisäksi jos on kaunis ilma on mahdollista syödä myös ulkona. Paikan juju on sen peltileipä eli pizzaa ahvenanmaalaisittain. Valikoimassa on ihan älyttömän paljon hyvän kuuloisia peltileipiä ja täytteet ovat hieman poikkeavia normaaleista pizzoista. Katselin muiden annokisa, kun tulimme sisään ja ne näytti älyttömän herkullisilta, enkä yhtään epäile etteikö olisi.
Silti pakko antaa hieman miinusta. Itse ei tehnyt mieli syödä lämpimänä päivänä pizzaa vaan tilasin savulohisalaatin samoin tilasi isoäitini ja äiti tilasi Cecilia pizzan. Ensimmäinen miinust tuli siitä, että jouduimme odottamaan annoksiamme 50 min vaikka sisällä ei ollut meidän lisäksemme kuin muutama asiakas. Kesto varmasti johtui siitä, että työvoimaa oli vähän. Paikassa ei ole erillistä keittiötä vaan ruokaa tehdään tiskin takana. On vain yksi kokki ja yksi paistouuni, jossa pizzoja tehdään, joten ei ihme että ruuissa kesti. Siksi toinen miinus tulee siitä, että salaatti oli melko säälittävä ja leivän pala vielä säälittävämpi eikä ollut kyllä sen odottamisen arvoinen, muttä äidin pizza oli kyllä aika herkku eli pakko vielä käydä uudestaan ja maistaa paikan pravuureja.
http://www.niskaturku.com/fi/menu/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti