perjantai 30. elokuuta 2013

Club Sandwich

Jääkiekon MM - kisojen aikana pidettiin kahdestaan poikaystävän kanssa kisakatsomo eli hyvää ruokaa ja juomaa. Silloin kokosin meille Club Sandwichit ja uuniranskalaiset dippikastikkeen kanssa.


Valmistusaineet:
(2 annosta)
6 viipaletta paahtoleipää
voita (esim. oivariini)
1 1/2 rkl Dijon - sinappia
1/2 ruukku jääsalaattia
1 iso tomaatti
1/2 punainen paprika
50 g palvikinkku viipaletta (myös muut leikkeleet sopivat hyvin esim. kalkkuna)
4 viipaletta voimakasta juustoa esim. valio luostari juusto
2 munaa

Marinoitu sipuli:
1 punasipuli
2 tl vaaleaa balsamietikkaa
1/2 rkl avokado- tai rypsiöljyä
1/2 rkl sokeria
mustapippuria myllystä

Lisäksi
puisia grillitikkuja
Perunoita

Aloita sipulin marinoinnista. Leikkaa punasipuli aivan ohuiksi viipaleiksi. Mikrota sipulia 30 sec. täysteholla, näin sen maku ja rakenne pehmenevät. Mittaa päälle muut aineet, sekoita ja jätä jääkaappiin marinoitumaan.

Paahda paahtoleivät. Voitele voilla ja sinapilla. 
Mittaa kinkku/muu leikkele ja juusto valmiiksi. 
Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti. Viipaloi tomaatti ja paprika
Paista munat.

Kokoa leivät näin: Laita kahdelle viipaleelle salaattia tomaattia, paprikaa, marinoitua sipulia, kinkkua ja juustoa. Nosta päälle lämmin kananmuna. Nosta päälle seuraava viipale ja jaa loput vihannekset, leikkeleet, juustot ja sipuli päälle. Valuta lopuksi sipulin marinadia päälle. 
Nosta viimeinen viipale voideltu puoli alaspäin. Paina kämmenellä ja leikkaa leivät kolmioiksi. Kiinnitä leivät sopivan mittaisiksi leikatuilla grillitikuilla. Tarjoa heti.

Perunat oli helppo valmistaa. Pese ja kuori (ei ole pakko) perunat ja leikkaa ne ohuen ohuiksi viipaleiksi, apuna voi käyttää raastinta tai höylää. Aseta ohuet viipaleet pellille voitele varovasti öljyllä ( ei liikaa, ettei perunat jää pehmeiksi). Ripottele pinnalle hieman suolaa ja paista 200 asteisessa uunissa niin kauan kunnes perunoiden pinta alkaa ruskistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti