sunnuntai 25. elokuuta 2013

Metsästäjän leipä

Syksy saapuu ja sienet alkaa nousta jälleen pintaan ja on noussutkin jo ihan mukavasti. Metsästäjän leipä on yksi lempi sieniruuistani ja varsinkin kun ne on vielä omasta metsästä poimittuja. Tässä olen käyttänyt suppilovahvero - kanttarelli sekoitusta. Mutta yhtä hyvin herkkusienet ja siitakesienet toimivat tämän kanssa ;) 



Ainekset (4 annosta)

4 viipaletta isoa paahtoleipää

Sienimuhennos
200g herkkusieniä
100 g siitakesieniä
(tai 300g omavalintaisia sieniä ei se niin nuukaa ole)
1 sipuli (100g)
2 - 3 rkl juoksevaa rasvaseosta
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 1/2 dl Flora kuohu kasvirasvasekoitetta
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Jauhelihapihvit
400g naudan paistijauhelihaa
4 rkl korppujauhoja
1 dl Flora kuohu kasvisrasvasekoitetta tai vettä
1 pieni sipuli
1 rkl juoksevaa rasvaseosta
1 kananmuna
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi
Tomaattia
Kurkkua
Ruusukaalia (keitettynä tai höyrystettynä) ja/tai maustekurkkuja

Ohje:

1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli. Kaada sienet paistokasariin ja sekoittele, kunnes kosteus on haihtunut. Lisää rasva ja sipuli. Paista sekoitellen pari minuuttia.

2. Ripottele sienille jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon vesi, sekoita tasaiseksi ja lisää kerma. Hauduta noin 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä kannen alla.

3. Valmisra pihvit. Sekoita korppujauhot ja neste, anna korppujauhojen turvota muutama minuutti. Hienonna sipuli ja ruskista rasvassa. Lisää kulhoon sipuli, jauheliha, muna, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.

4. Jaa mureketaikina neljään osaan ja muotoile ne leivän kokoisiksi pihveiksi. Paista pihvit kypsiksi pannulla rasvassa.

5. Paahda leipäviipaleet. Asettele leivät lautaselle. Nosta pihvi päälle ja lusikoi lämmin sienimuhennos  pihvien päälle. (Osan muhennoksesta voi tarjota erikseen). Koristele tomaatilla, kurkulla ja hyörystetyilla ruusukaaleilla ja/tai maustekurkuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti