torstai 13. maaliskuuta 2014

Yllätys lihapullat ja maissi perunamuusi

Näin televisiosta yhden Hollantilaisen ruoka ohjelman ja siellä tehtiin yllätyslihapullia. En ehtinyt kirjoittamaan reseptiä ylös, joten päätin soveltaa sitä itse ja kieltämättä ne onnistuivat melko hyvin. Ruuan laittamisessa meni hieman alle tunti ja kaikki sujui mutkattomasti. Annos on helppo, yksinkertainen ja täyttävä. Suosittelen erityisesti lapsiperheille, varmasti hauska yllätys ja hieman vaihtelua perinteisiin lihapulliin. Maissit taas antavat muusille kivaa makeutta ja hieman pureskeltavaa. 

Ainekset:
lihapullat
400g jauhelihaa
1 ranskalainen sipulikeitto pussi (knor)
7 kananmuna
1/2 dl korppujauhoja
Muusi
1kg perunoita (itse käytyn puikuloita)
200g maissin tähkiä
2dl lämmintä maitoa
voita ja suolaa maun mukaan

1. Keitä 6 kananmunaa 10 min ja jätä yksi lihapullataikinaa varten. Munien kypsyessä, kuori perunat ja valmista taikina, sekoittaen kaikki aineet sekaisin.
2. Lisää perunat vedellä täytettyyn kattilaan ja mausta suolalla. Keitä perunat (käytin puikuloita, koska ne kypsyvät n. 15min). Jaa jauheliha kuuteen osaan. Kuori kananmunat ja kääri ne jauhelihaan. 
3. Paista lihapullat miedolla lämmöllä kypsiksi. Valmista samalla perunamuusi. Muussaa muusi ja lisää jokkoon lämmin maito (lämmin, ettei kypsyminen keskeydy). Lisää voita ja suolaa maun mukaan. Lopuksi lisää maissit. 

Annoksen kanssa sopii hyvin kermakastike!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti