Ainekset:
lihapullat
400g jauhelihaa
1 ranskalainen sipulikeitto pussi (knor)
7 kananmuna
1/2 dl korppujauhoja
Muusi
1kg perunoita (itse käytyn puikuloita)
200g maissin tähkiä
2dl lämmintä maitoa
voita ja suolaa maun mukaan
1. Keitä 6 kananmunaa 10 min ja jätä yksi lihapullataikinaa varten. Munien kypsyessä, kuori perunat ja valmista taikina, sekoittaen kaikki aineet sekaisin.
2. Lisää perunat vedellä täytettyyn kattilaan ja mausta suolalla. Keitä perunat (käytin puikuloita, koska ne kypsyvät n. 15min). Jaa jauheliha kuuteen osaan. Kuori kananmunat ja kääri ne jauhelihaan.
3. Paista lihapullat miedolla lämmöllä kypsiksi. Valmista samalla perunamuusi. Muussaa muusi ja lisää jokkoon lämmin maito (lämmin, ettei kypsyminen keskeydy). Lisää voita ja suolaa maun mukaan. Lopuksi lisää maissit.
Annoksen kanssa sopii hyvin kermakastike!


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti