tiistai 20. toukokuuta 2014

Bagel



Viime viikolla tuli kauhea leivonta vimma, eikä tehnyt mieli mitään makeaa, joten tein bageleita. Niiden teko on helppoa ja yksinkertaista. Bagelin pinnalle voi ripotella haluamaasa koristetta, itse käytin seesaminsiemeniä, mutta päälle sopii siementen lisäksi esim .juustoraaste. 

Lähdin ystäväni luokse katsomaan hänen uutta asuntoaan ja sen kunniaksi nautimme herkku bagelit. 




Ainekset:
noin 20kpl

7dl vettä
3rkl sokeria
2tl suolaa
1kpl kuivahiivapussia
14dl vehnäjauhoja
1rkl siirappia
Pinnalle
valitsemia siemeniä, itse käytin seesaminsiemeniä 

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja sekoita nesteeseen. Lisää jauhoja pikkuhiljaa, ensin sekoittaen sitten kädellä alustaen, kunnes taikina on tiivis ja kimmoisa. 
Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa 20 - 30min. 

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko 20 palaan. Pyöritä palat pyöreiksi pulliksi ja kohota liinan alla n. 15min.

Kuumenna isossa kattilassa vesikiehuvaksi. Lisää siirappi. Paina pullan keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Paista muutama rinkeli kerrallaan, minuttii per puoli. 

Nosta rinkeli reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15min, kunnes bagelit ovat kauniin ruskeita. 

Täytä bagelit haluamallasi täytteillä. Itse käytin tuorejuustoa, savulohta, salaattia ja avokadoa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti