Pellavansiemen - leipä
Aineet:
3dl maitoa
1ps kuivahiivaa
1tl sokeria
1tl suolaa
250g vehnäjauhoja
150g täysjyvävehnäjauhoja
1rkl juoksevaa margariinia tai voita
11/2tl paahdettua seesamöljyä
seesamsiemeniä
paahdettuja pellavansiemeniä
kananmunan valkuainen
rypsiöljyä
Ohje:
Laita kulhoon kädenlämpöinen maito ja sekoita joukkoon hiiva ja sokeri. Anna muhia 10min.
Lisää suola, margariini/voi, seesamöljy ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi (saa olla aika löysää) ja anna kohota lämpimässä paikassa ainakin 1h. Kaada löysähkö taikina 2l lasagnevuokaan ja leikkaa terävällä veitsellä neliöt (ei haittaa vaikka menee umpeen). Anna kohota 30min. Paahda pellavansiemenet pannulla. Sivele kohonnut taikina munan valkuaisella ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista leipä 225 asteessa 15 - 20 min kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea. Sivele pinnalle hieman rypsiöljyä ja anna jäähtyä. (Toimii hyvin raputäytteen kanssa).
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti