sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäivä menu

Tänään siis juhlittii isänpäivää! Otin haasteen vastaan ja tein meille kolmen ruokalajin lounaan. Niin kuin aina ruoka oli fiiniä, mutta helppoa ja melko yksinkertaista, koska aina ei mielestäni tarvitse panostaa hienoihin ja erikoisiin ruokalajeihin joiden kypsyttämisessä menee monia tunteja tai ehkä kokonainen päviä (Ei niissä mitään vikaa ole, mutta itsellä ei ole aikaa). Tässä siis kuva materiaalia ja ohjeet, toivottavasti innostutte tekemään ;)


Pellavansiemen - leipä

Aineet:
3dl maitoa
1ps kuivahiivaa
1tl sokeria
1tl suolaa
250g vehnäjauhoja
150g täysjyvävehnäjauhoja
1rkl juoksevaa margariinia tai voita
11/2tl  paahdettua seesamöljyä
seesamsiemeniä
paahdettuja pellavansiemeniä
kananmunan valkuainen
rypsiöljyä

Ohje:
Laita kulhoon kädenlämpöinen maito ja sekoita joukkoon hiiva ja sokeri. Anna muhia 10min.
Lisää suola, margariini/voi, seesamöljy ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi (saa olla aika löysää) ja anna kohota lämpimässä paikassa ainakin 1h. Kaada löysähkö taikina 2l lasagnevuokaan ja leikkaa terävällä veitsellä neliöt (ei haittaa vaikka menee umpeen). Anna kohota 30min. Paahda pellavansiemenet pannulla. Sivele kohonnut taikina munan valkuaisella ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista leipä 225 asteessa 15 - 20 min kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea. Sivele pinnalle hieman rypsiöljyä ja anna jäähtyä. (Toimii hyvin raputäytteen kanssa).

Toasta Skågen
(Alla pellavansiemen - leipä)
Aineet (raputäytteeseen):
200g jokiravunpyrstöjä
1 avokado
2tl sitruunan mehua
1dl majoneesia
2 1/2rkl ranskankermaa
1 1/2 - 2tl piparjuuritahnaa
1/2tl mustapippuria myllystä
salaattisekoitusta
ruohosipulia

Ohje:
Valuta ravut hyvin ja pilko avokado. Sekoita kaikki aineet keskenään ja pisti viileeseen odottamaan tarjoilua. Voit säästää muutaman ravun koristeeksi pinnalle. Kokoa leipä: tee salaateista peti ja aseta leipä sen päälle ja lusikoi raputäytettä päälle. Koristele ravuilla, salaatinlehdillä ja ruohosipulilla (voi leikata hieman täytteen joukkoon).


Lohimedaljonki pinaatti - mozzarella - kirsikkatomaatti - pedillä

Ainee (2 hengelle):
Tiskiltä kaksi lohimedaljonkia
Limepippuria myllystä
Suolaa
100g pinaattia
1 sipuli
8 kirsikkatomaattia
pala mozzarellaa

Ohje:
Kuumenna pannulla hieman ölyä ja voita. Mausta lohet limepippurilla ja suolalla maun mukaan. Paista lohet miedolla lämmöllä molemmin puolin ja pistä folioon odottamaan. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää pinaatti ja ota pannu pois liedeltä kun se on pehmentynyt. Lisää hieman suolaa ja jaa lautasille. Pilko mozzarella ja halkaise kirsikkatomaatit. Jaa ne lautaselle ja asettele lopuksi lohi pedin päälle. Koristele salaatinlehdillä ja ruohosipulilla.


Karpaloa ja kinuskikastiketta
Aineet:
Jäisiä karpaloita
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
1tl voita

Ohje:
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike sakeutuu. Kinuski ei saa kiehua liian voimakkaasti, jotta se ei kuumene liikaa ja muutu rakeiseksi. Lisää voi. Tarjoile kuuma kastike jäisten marjojen kanssa.


Nautinnollisia hetkiä ;)


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti