sunnuntai 24. elokuuta 2014

Puola, Gdansk

Olimme elokuussa äidin kanssa viisi päivää Puolan Gdanskissa. Siellä joka ilta söimme vanhassa kaupungissa herkullisia ruokia. Ensimmäinen ruoka kokemus oli hieman erikoinen, koska tilasimme vahingossa vesimelonia vaikka luulimme, että pyysimme laskua. Ruuat olivat hyvin edullisia ja jokainen suomalainen varmasti sekoaisi niin ruuan kuin muiden elintarvikkeiden ja vaatteiden edullisuudesta. Gdansk on kaunis kaupunki ainakin näin kesä aikaan. Suosittelen kaikille, jotka pitävät kaupunkilomista, jaksavat kävellä monia tunteja putkeen. 

Niiden viiden päivän aikana totesin äitini kanssa, että muutama raaka - aine ponnahti esille joka ikinen päivä: suolakurkut, peruna ja sipuli. Lähes jokaiseen ruokaan laitettiin sipulia. Myös suolakurkkuja ostettiin iso kulhollinen lisäkkeeksi pääruuan kanssa. Nämä kaksi ainesta ovat myös hyvin yleisiä leivänpäällisiä. 

Vanhassa kaupungissa oli pitkiä katuja, jotka ovat täynnä houkuttelevan näköisiä ravintoloita. 

Taimenta puolalaisittain, puolalaisilla perunoilla

 
Ankalla täytettyjä dumblingseja (suomenkielistä nimeä en muista) 

Mansikka sorbettia ja vaniliajäätelöä


Uuniperuna, sienillä ja parsakaalilla täytettynä
Jättikatkarapusalaatti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti